Δίπλες με σιμιγδάλι

Δίπλες με σιμιγδάλι Δίπλες με σιμιγδάλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • μέλι
  • καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, κάντε στο κέντρο μία γουβίτσα και προσθέστε το χυμό των πορτοκαλιών και τα αυγά.Ζυμώστε τα και εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Η ζύμη πρέπει να γίνει μάλλον σφιχτή. Ζυμώστε τη ζύμη τουλάχιστον για 20 λεπτά. Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίξτε τη σε λεπτό φύλλο. Κόψτε κάθε φύλλο σε λουρίδες, πλάτους 2 δάκτυλα, σουρώστε κάθε λουρίδα και ενώστε τη στις άκρες.Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και μόλις κάψει, ρίξτε τις δίπλες στο τηγάνι.Όταν φουσκώσουν και ψηθούν, γυρίστε τις με δύο πιρούνια και από την άλλη πλευρά, ώστε να γίνουν χρυσόξανθες.Βγάλτε τις και βάλτε τις επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Σερβίρονται με μέλι, κανέλα και καρύδια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε