Δίπλες με αλεύρι

Δίπλες με αλεύρι Δίπλες με αλεύρι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 350 γρ. αλεύρι περίπου
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • λικέρ μαρασκίνο ή λίγη μαστίχα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη Κανέλα

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι, ανακατέψτε το με το μπέικιν και το αλάτι.Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα αυγά καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη. Προσθέστε λίγο λίγο το λικέρ.Ζυμώστε πολύ καλά το μίγμα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Αφήστε τη να σταθεί μισή ώρα.Ανοίξτε με τη ζύμη φύλλο πολύ λεπτό και με ένα μυτερό μαχαίρι, κόψτε το φύλλο σε λουρίδες. Δέστε τις δίπλες σε φιόγκους, κόμπους ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα θέλετε.Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και μόλις κάψει, ρίξτε τις δίπλες στο τηγάνι.Όταν φουσκώσουν και ψηθούν, γυρίστε τις με δύο πιρούνια και από την άλλη πλευρά, ώστε να γίνουν χρυσόξανθες .Βγάλτε τις και βάλτε τις επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Πασπαλίστε τις με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε