Dip με αχιβάδες και μαγιονέζα

Dip με αχιβάδες και μαγιονέζα Dip με αχιβάδες και μαγιονέζα
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 225 γρ. αχιβάδες βρασμένες, ψιλοκομμένες
  • 75 γρ. μαγιονέζα
  • 8 φέτες ψωμιού χωρίς κόρα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τις αχιβάδες με το ξύσμα λεμονιού, τη μαγιονέζα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες ψωμιού, μόνο από τη μία πλευρά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα μαζί με 1 πρέζα αλάτι, τα ανακατεύουμε με τις αχιβάδες και απλώνουμε το μείγμα στις φέτες ψωμιού από τη φρυγανισμένη πλευρά. Τοποθετούμε το ψωμί στο ταψί και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Ψήνουμε για λίγο ακόμα στο γκριλ και μόλις ροδίσουν σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε