Διατηρημένη σε άλμη ρέγγα ψητή

Διατηρημένη σε άλμη ρέγγα ψητή Διατηρημένη σε άλμη ρέγγα ψητή
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ προμαγειρεμένη ρέγγα
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινα, ξεφλουδισμένα κρεμμύδια
  • 40 γρ τριμμένη πιπερόριζα
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές σε δακτυλίδια
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κρασί μηλίτη
  • 5 κουταλιές ξύδι υψηλής συγκέντρωσης
  • 10 τριμμένοι καρποί αγριοκυπαρισιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σπόροι από κολίανδρο
  • 1-2 κουταλιές καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλύνετε το ψάρο και σκουπίστε το να στεγνώσει. Ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πολύ πιπέρι. Αλείψτε το ψάρι με το μείγμα. Μαγειρέψτε το σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές μέχρι να γίνει καφέ. Τραβήξτε τα λίπη με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα μεγάλο πιάτο για ψήσιμο. Κόψτε τα κρεμμύδια σε δακτυλίδια. Βράστε τα με την πιπερόριζα, καυτερή πιπεριά, ξηρό κρασί μηλίτη, ξύδι υψηλής συγκέντρωσης, 1 φλιτζάνι νερό, καρπούς αγριοκυπαρισιού, κολίανδρο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη για 3 λεπτά. Νοστιμίστε την με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακατέψτε ελαφρά τη ρέγγα για να κρυώσει. Αφήστε την κόκκινη πιπεριά σε 1-2 μέρες χωρίς να είναι σκεπασμένη.Οι τραγανές τηγανητές πατάτες και το μαρούλι ταιριάζουν απόλυτα με αυτή τη συνταγή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε