Συστατικά
- 4 κλωνάρια σέλερυ
- 24 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι σπόρους σέλινου
- 1 κουταλιά μέλι
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι κορνφλάουρ
- 1 κουταλάκι νερό
Εκτέλεση
Κόφτε το σέλερυ σε κομμάτια μήκους 10 εκ., μετά σε λωρίδες που να έχουν το ίδιο πάχος με τα κρεμμυδάκια. Κόψτε τη ρίζα των κρεμμυδιών. Κόψτε τα σε κομμάτια μήκους 10 εκ. Κρατήστε τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών για να δέσετε τα δεμάτια. Βουτήξτε τα πράσινα μέρη σε ζεματιστό νερό 1/2 λεπτό να ζωηρέψει το χρώμα τους, μετά αμέσως σε παγωμένο νερό. Σουρώστε και στεγνώ-στε τα με χαρτί κουζίνας.Ανακατέψτε τα μπαστουνάκια από σέλερυ και κρεμμυδάκια. Χωρίστε τα σε 6 δεμάτια. Δέστε κάθε δεμάτι σφιχτά με τα πράσινα μέρη που ζεματίσατε.Βάλτε το βούτυρο να κάψει σε τηγάνι. Τηγανιστέ τα δεμάτια σε μέτρια-δυνατή φωτιά 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Βγάλτε τα απ' το τηγάνι. Προσθέστε τους σπόρους σέλινου και ψήστε τους 1/2 λεπτό. Προσθέστε το μέλι, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας κι ανακατεμένα το νερό και το κορνφλάουρ. Αφήστε τα να πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέστε τα δεμάτια από σέλερυ και κρεμμυδάκια. Σιγοβράστε τα 7 λεπτά ώσπου μόλις να μαλακώσουν.
Σερβίρετε αμέσως με το ζουμί τους.