Δαμάσκηνα μπενιέ με σως σοκολάτας και αρμανιάκ

Δαμάσκηνα μπενιέ με σως σοκολάτας και αρμανιάκ Δαμάσκηνα μπενιέ με σως σοκολάτας και αρμανιάκ
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3/4 ψλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές αμυγδαλόψιχα
  • 3 κουταλιές λάδι ή λιωμένο βούτυρο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη, αρωματισμένη με βανίλια
  • 1 κουταλιά κακάο σκόνη

Για τη παρασκευή της σως:

  • 210 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμ-φρες
  • 2 κουταλιές Αρμανιάκ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σως. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κρεμ-φρες, ανακατεύουμε  καλά και προσθέτουμε το Αρμανιάκ. Βάζουμε το μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, χωρίς να είναι στη φωτιά, για να διατηρηθεί η σως ζεστή. Χτυπάμε σε μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το λάδι ή το βούτυρο και το ασπράδι. Προσθέτουμε αρκετό από το νερό, ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σε φριτέζα στους 180 βαθμούς, βυθίζουμε τα δαμάσκηνα στο χυλό και τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά, ώσπου τα μπενιέ να ανεβούν στην επιφάνεια του λαδιού, να χρυσίσουν και να είναι τραγανά. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μπενιέ από το λάδι, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τα διατηρούμε ζεστά. Αναμειγνύουμε την αρωματισμένη ζάχαρη και το κακάο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα μπενιέ και ανακατεύουμε καλά. Τα σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και τα περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε