Δαμάλι κοκκινιστό με ρύζι

Δαμάλι κοκκινιστό με ρύζι Δαμάλι κοκκινιστό με ρύζι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κρέας από δαμάλι σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 3-4 φλιτζάνια ρύζι
  • 2 ντομάτες σε μικρούς κύβους
  • 2 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομένη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι, τις ντομάτες και νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε