Couronne a la semoule -Κορόνα από σιμιγδάλι

Couronne a la semoule -Κορόνα από σιμιγδάλι Couronne a la semoule -Κορόνα από σιμιγδάλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη παρασκευή της ζύμης για δυο κουλούρες:

  • 600 γρ. αλεύρι   
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. νερό
  • 2 κρόκοι αυγών

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 600 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. νερό
  • 75 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι ή λεμόνι   
  • 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών και το νερό και φτιάχνουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Για τη γέμιση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα, το ξύσμα, το γαρίφαλο και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν το μείγμα πάρει μια βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και μόλις πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 ορθογώνια κομμάτια με τη βοήθεια λίγου αλευριού για να μην κολλάει. Στο κέντρο του κάθε ορθογώνιου βάζουμε τη γέμιση σε κυλινδρικό σχήμα. Κλείνουμε τη ζύμη σε ρολό και το γυρίζουμε σε κουλούρα βάζοντας τις άκρες τη μία μέσα στην άλλη. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια με διαγώνιες γραμμές, σε μια απόσταση 4 εκ. τη μία από την άλλη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουν στο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε