Chutney με σύκα και χουρμάδες

Chutney με σύκα και χουρμάδες Chutney με σύκα και χουρμάδες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 πορτοκάλι
  • 5 μεγάλα φρέσκα σύκα, χοντροκομμένα
  • 350 γρ. φρέσκους χουρμάδες, καθαρισμένους, χωρίς κουκούτσια και κομμένους σε φετούλες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κομμάτι φρέσκια ρίζα τζίντζερ 5 εκ.,καθαρισμένη και τριμμένη
  • 5 ml αποξηραμένες και κοπανισμένες καυτερές πιπερίτσες (τσίλι)
  • 300 γρ. σκουρόχρωμη, χοντρή ζάχαρη
  • 300 ml ξίδι με μυρωδικά
  • 2,5 ml αλάτι

Εκτέλεση

Ξύνουμε μόνο την εξωτερική φλούδα του πορτοκαλιού, αφαιρούμε την ψίχα και τη μεμβράνη και το κόβουμε σε φέτες.Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα σύκα και τους χουρμάδες. Προσθέτουμε το ξύσμα και κατόπιν τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, τις αποξηραμένες πιπεριές, τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας ελαφρώς, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή ώσπου το μείγμα να πήξει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει το chutney. Μεταφέρουμε το chutney σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε  τα βάζα ερμητικά όσο το chutney είναι ζεστό.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε