Chutney με μάνγκο

Chutney με μάνγκο Chutney με μάνγκο
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 σφιχτά πράσινα μάνγκο καθαρισμένα χωρίς κουκούτσι, σε μικρά κομματάκια
  • 150 ml ξίδι από μηλίτη
  • 130 γρ. ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι), ανοιγμένη
  • 1 κομμάτι 2,5 εκ. από βλαστάρι φρέσκου τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 5 λουβιά κάρδαμου, κοπανισμένα
  • 215 ml σπόρους κόλιαντρου, κοπανισμένους
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2,5 ml αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μάνγκο, το ξίδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και  βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κάρδαμο, τον κόλιανδρο, το δαφνόφυλλο, το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά. Κλείνουμε καλά το chutney σε ζεστά βάζα και το αφήνουμε για μία βδομάδα.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε