χοιρινό με σάλτσα ξινολάχανου και μπιζελιών

χοιρινό με σάλτσα ξινολάχανου και μπιζελιών χοιρινό με σάλτσα ξινολάχανου και μπιζελιών
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1350 γρ. φρέσκα κότσια χοιρινού
  • αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια αλατισμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 60 γρ. μπέικον σε πολύ μικρούς κύβους
  • 200 γρ. ξινολάχανο
  • 1 ξεφλουδισμένο μήλο κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά σε σκόνη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μεγάλο σκεύος. Γεμίζουμε με κρύο νερό και βράζουμε με αλάτι, πιπέρι και φύλλα δάφνης για 2-3 ώρες, μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε 2 κουταλιές βούτυρο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Βράζουμε τα μπιζέλια στο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε, τα πολτοποιούμε με τα κρεμμύδια και τα πιέζουμε σε σουρωτήρι. Ραφινάρουμε με λίγο βούτυρο. Σοτάρουμε το μπέικον στο υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το ξινολάχανο, τους κύβους μήλου, λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Πολτοποιούμε το ξινολάχανο και σουρώνουμε. Ανακατεύουμε τα μπιζέλια και τον πουρέ ξινολάχανου με λίγη κρέμα, ανακατεύουμε τη σάλτσα ξινολάχανου με σκόνη πιπεριάς και καρυκεύουμε και τις δυο σάλτσες με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με μικρές ψητές ή βραστές πατάτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε