Χοιρινό αμπελιώτικο με κάστανα δαμάσκηνα κουκουνάρι και αμύγδαλα

Χοιρινό αμπελιώτικο με κάστανα δαμάσκηνα κουκουνάρι και αμύγδαλα Χοιρινό αμπελιώτικο με κάστανα δαμάσκηνα κουκουνάρι και αμύγδαλα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό (μπούτι) σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλυτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 φλυτζ. δαμάσκηνα ξερά (10 τεμ.) από τον Καρβούνη, ψημένα και καθαρισμένα
  • 1 φλυτζ. κουκουνάρι
  • 1 φλυτζ. σαμιώτικο ελαιόλαδο
  • λίγο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξηρό κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Σβήνουμε με κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο. Αφού πιει όλο το ζουμί του, προσθέτουμμε το λεμόνι, το νερό και αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα κάστανα και πάνω-πάνω τοποθετούμε τα δαμάσκηνα. Η κατσαρόλα πρέπει να έχει φαρδύ στόμιο και αν θέλουμε να ανακατέψουμε απλά την κουνάμε λίγο. Όχι ανακάτεμα με κουτάλα. Βάζουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κρέας να βράσει σκεπασμένο κι αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε