4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές μαγειρικό λίπος
- 2 κουταλιές κόκκινο κρασί πόρτο
Σάλτσα κυνηγού
- 50 γρ. ελαιόλαδο
-
8-10 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
-
1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
-
1 κ. σ. ζάχαρη
-
1 λίτρο νερό ζεστό
-
2-3 κ. σ. αλεύρι
-
Μαϊντανό
-
Λίγο λάδι
-
1/2 κ. γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
-
1/2 κ. γ. κύμινο
-
1/2 κ. γ. αλάτι
- 1/2 κ. γ. πιπέρι
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές βρασμένα κράνα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες, τις στεγνώνουμε και τις αλείφουμε παντού με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το μαγειρικό λίπος σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Τοποθετούμε τις μπριζόλες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ταψί για ψήσιμο. Σε ελαιόλαδο σουτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, και τα μανιτάρια.Προσθέτουμε το αλεύρι, και το αφήνουμε γιά ένα λεπτό να ψηθεί,σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε με την Σάλτσα Κυνηγού τις μπριζόλες και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά.