Caprilu-Αμυγδαλωτά με λεμόνι

Caprilu-Αμυγδαλωτά με λεμόνι Caprilu-Αμυγδαλωτά με λεμόνι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 750 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25-30 γρ. μέλι
  • 20-25 γρ. χυμός λεμονιού

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ σε μορφή σκόνης. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σταδιακά ρίχνουμε την άχνη. Μόλις δέσει η μαρέγκα, την αδειάζουμε στο τριμμένο αμύγδαλο μαζί με το χυμό λεμονιού και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε μικρά οβάλ σχήματα, τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή αλευρωμένη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσουν και τα αλείφουμε σε όλη τους την επιφάνεια με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη που τα έχουμε δέσει σε σιρόπι βράζοντας για μισό λεπτό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα πασπαλίζουμε με άχνη. Τα διατηρούμε σκεπασμένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε