Συστατικά
- 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 225 γρ. βούτυρο σε κύβους
- 3 μεγάλα αυγά
- 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
- 5 ml εσάνς βανίλιας
- 115 γρ. αλεύρι για όλες ης χρήσεις, κοσκινισμένο
- 225 γρ. φρέσκους χουρμάδες, καθαρισμένους, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένους
- 200 γρ. καρυδόψιχα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε με αρκετό βούτυρο ένα ταψί 30x20 εκ. και το στρώνουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με καυτό νερό και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της σοκολάτας και προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, τους χουρμάδες και την καρυδόψιχα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ώσπου να σκληρύνει το μείγμα. Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν στο ταψί, τα αναποδογυρίζουμε, αφαιρούμε το χαρτί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.