Black forest kirschtorte -Τούρτα με κρέμα και κεράσια

Black forest kirschtorte -Τούρτα με κρέμα και κεράσια Black forest kirschtorte -Τούρτα με κρέμα και κεράσια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη παρασκευή του παντεσπάνι:

  • 190 γρ. ζάχαρη 
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 20 γρ. κακάο
  • μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για τη παρασκευή του σιροπιού:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 120 γρ. κιρς


Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος   
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. μαυροκέρασα από κομπόστα, που έχουμε τοποθετήσει στο κιρς για 1 ώρα
  • 50 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • 100 γρ. κιρς
  • 150 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει προσθέτουμε και το κιρς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος η οποία πρέπει να είναι καλά παγωμένη, με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφικτή η σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα οριζόντια κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα βατόμουρο. Στρώνουμε με 250 γρ. περίπου της σαντιγί και τοποθετούμε τα μισά μαυροκέρασα. Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και όταν τοποθετήσουμε το τρίτο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε