4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 κιλό χόρτα άγρια ψιλοκομμένα
- 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα στο χέρι, σοταρισμένα
- 4 αυγά μάτια
- 1 φλιτζάνι ντομάτα
- 1 κουτάλι πελτέ ντομάτας
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε τα χόρτα και τα γυρίζουμε μέχρι να μαραθούν, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τα σκεπάζουμε να σιγοβράσουν. Ρίχνουμε τα αυγά μάτια απο πάνω σκεπασμένα, για να ψηθούν με τον ατμό σε σιγανή φωτιά.