Αχλάδια ποσέ σε σιρόπι με πόρτο

Αχλάδια ποσέ σε σιρόπι με πόρτο Αχλάδια ποσέ σε σιρόπι με πόρτο
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 ώριμα και σφιχτά αχλάδια, ξεφλουδισμένα χωρίς την καρδιά, στη μέση
  • λεπτές λωρίδες απο την φλούδα ενός λεμονιού
  • 175 ml πόρτο
  • 50 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 60 ml κρύο νερό
  • κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Για το γαρνίρισμα:

  • 30 ml κουταλιές φουντούκια, ψιλοκομμένα
  • φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου, ή αχλαδιού, ή τριαντάφυλλου

Εκτέλεση

Σε ρηχό σκεύος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το πόρτο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και βράζουμε για 5 λεπτά. Τα αφήνουμνε να κρυώσουν και με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ενα μπολ. Ξαναβάζουμε το σιρόπι στη φωτιά και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να πήξει. Αφαιρούμε την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε κάθε κομμάτι αχλαδιού σε ένα ξύλο κοπής με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Αφήνουμε ανέπαφο το κοτσάνι και το κόβουμε σε κάθετες φέτες. Μεταφέρουμε τα αχλάδια σε πιάτο σερβιρίσματος και τα πιέζουμε ελαφρώς για να ανοίξουν σαν βεντάλιες. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλα τα αχλάδια και τα περιχύνουμε με σιρόπι. Πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με λίγα φουντούκια και γαρνίρουμε με φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου, αχλαδιού ή τριαντάφυλλου. Σερβίρετε μαζί με σαντιγί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε