Αχλάδια με σως φατζ

Αχλάδια με σως φατζ Αχλάδια με σως φατζ
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 ώριμα αχλάδια
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Για τη παρασκευή της σως φατζ:

  • 1 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη 
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 210 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε τετράγωνα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσάνι τους. Κόβουμε λίγο από κάτω το σκληρό μέρος και τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αχλαδια, το ξύλο κανέλας, λίγο χυμό λεμονιού και, αν είναι απαραίτητο, λίγο νερό ακόμα, ώστε τα αχλάδια να σκεπαστούν τελείως. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα αχλάδια 20 λεπτά ώστε να μαλακώσουν λίγο. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σως. Τοποθετούμε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι, το  γάλα, ζεσταίνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά ώσπου να λιώσουν η ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά ή ώσπου η σως να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγα τετράγωνα σοκολάτας κάθε φορά, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει. Μεταφέρουμε με κουτάλα τα αχλάδια σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το σιρόπι ώσπου να μείνει μικρή ποσότητα, γύρω στις 3 με 4 κουταλιές, αφαιρούμε την κανέλα, ρίχνουμε το σιρόπι στη σως σοκολάτας και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη σως τα αχλάδια και τα σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε