Ατομικές τάρτες με μυρωδικά

Ατομικές τάρτες με μυρωδικά Ατομικές τάρτες με μυρωδικά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 18 φέτες άσπρο ψωμί, χωρίς τις κόρες
  • 40 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο

Για τη γέμιση:

  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια χοντροκομμένα φρέσκα τσάιβς
  • 1 κουταλάκι χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 1 κουταλάκι χοντροκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C. Με πινέλο, αλείψτε 2 ταψιά με 12 στρογγυλές θήκες με λειωμένο βούτυρο ή λάδι. Κόψτε το ψωμί στρογγυλά κομμάτια με κόφτη διαμέτρου 7 εκ. Ανοίξτε κάθε κομμάτι με πλάστη.Αλείψτε τις δυο πλευρές των κομματιών με βούτυρο, πιέστε τα απαλά να μπουν στις θήκες. Ψήστε τα στο φούρνο 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μην τα παραψήσετε.

Για τη γέμιση:

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180ο C.Βάλτε αυγά,γάλα,κρέμα και μυρωδικά σε μπολ και ανακατέψτε καλά.Αδειάστε το μείγμα στις θήκες και πασπαλίστε το με παρμεζάνα.Ψήστε τις τάρτες για 25 λεπτά μέχρι η γέμιση να ροδοκοκκινίσει και να πήξει.

Σερβίρετε αμέσως

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε