4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 αστακός μεγάλος
- 2 λεμόνια, το χυμό
- ελαιόλάδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 πρέζα σχοινόπρασο
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Βράζουμε τον αστακό για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια τον γυρνάμε ανάποδα και τον κόβουμε με ένα μαχαιρι ή με ενα ψαλίδι, κατα μήκος μέχρι το κεφάλι, αριστερά και δεξιά, ώστε το κέλυφος να μείνει άθικτο για να το χρησιμοποιήσουμε για ντεκόρ. Αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας του και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε καλά το λάδι με το λεμόνι, προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το θυμάρι και περιχύνουμε το κρέας του αστακού. Από πάνω μπορούμε να τοποθετησουμε το κέλυφος του.