4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 μέτριο αστακό (περίπου 1 κιλό)
- 1/4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. γλυκ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουτ. γλυκ. πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκ. μπαχάρι
- 2 κουτ. σούπ. γαλέτα
- αλάτι
- αλεύρι και λάδι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Βράζουμε τον αστακό και κρατάμε ένα ποτήρι από το ζωμό του. Όταν κρυώσει, τον καθαρίζουμε και τον κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό, το ζωμό, τη γαλέτα, τα καρυκεύματα και ζυμώνουμε. Με το μείγμα φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρεται με ρόκα σαλάτα.