Αστακομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα

Αστακομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα Αστακομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

 

  • 1 αστακός, 1 1/2 κιλό περίπου
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο5
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • λίγο δυόσμο
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τον αστακό. Σε μια  κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό απο τον αστακό και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα μακαρόνια και αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τον αστακό και τον κόβουμε σε φέτες. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κομμάτια αστακού και ανακατεύουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε