Άσπρο κολοκυθι γλυκό

Άσπρο κολοκυθι γλυκό Άσπρο κολοκυθι γλυκό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιγαίο

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθι
  • ασβεστόνερο
  • βανίλια
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ξινό
  • 1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (2x2 εκ.). Ρίχνουμε τα κομμάτια σε ασβεστόνερο και το αφήνουμε για 2 ώρες. Μετά τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα σιρόπι βράζοντας 1 κιλό ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Μόλις δέσει προσθέτουμε τα κομμάτια του κολοκυθιού να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα αφήνουμε για ένα  24ωρο και μετά τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Προσθέτουμε το ξινό, κατεβάζαμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με βανίλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε