0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιγαίο
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκύθι
- ασβεστόνερο
- βανίλια
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ξινό
- 1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (2x2 εκ.). Ρίχνουμε τα κομμάτια σε ασβεστόνερο και το αφήνουμε για 2 ώρες. Μετά τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα σιρόπι βράζοντας 1 κιλό ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Μόλις δέσει προσθέτουμε τα κομμάτια του κολοκυθιού να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα αφήνουμε για ένα 24ωρο και μετά τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Προσθέτουμε το ξινό, κατεβάζαμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με βανίλια.