Ασπρισμένο σουσάμι

Ασπρισμένο σουσάμι Ασπρισμένο σουσάμι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 κιλό σουσάμι
  • 2 φλιτζάνια στάχτη κοσκονισμένη ή 2 κουτ. σούπας σόδα
  • αρκετό νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σησάμι, την στάχτη κοσκινισμένη ή την σόδα και το νερό. Το βάζουμε πάνω στη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Αποσύρουμε και το ρίχνουμε μέσα στο κόσκινο, όπου το ανακατεύουμε με το χέρι μας ελαφρά κάτω από τη βρύση για να ξεπλυθεί από την στάχτη. Το αφήνουμε στο κόσκινο να στραγγίσει καλά. Αν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, δεν είναι ανάγκη να στεγνώσει εντελώς. Αν όμως το φυλάξουμε, πρέπει να στεγνώσει καλά. 'Οταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε, το βρέχουμε λίγο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε