0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
Εκτέλεση
Βράζουμε σ' ένα καζάνι (ή μεγάλη κατσαρόλα, ανάλογα μέ την ποσότητα) νερό μέ διάφορα αρωματικά κλαδιά, άσκινό (σχίνο), άλεσφακιά, μυρτιά, καρυδιά, δάφνη. Βάζουμε άσκάδια σ' ένα καλάθι και τά βουτούμε στο νερό, πού βράζει. 'Αφήνουμε τά άσκάδια νά πάρουν μερικές βράσεις, τά στραγγίζουμε και τά άπλώνουμε σέ καθαρό πανί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, ώσπου νά τελειώσουν τά άσκάδια, πού έχουμε. Μετά τά άφήνουμε στον ήλιο μιά - δυο μέρες νά στεγνώσουν. Τά διατηρούμε σέ πάνινο σακκούλι. Ζαχαρώνουν και είναι μαλακά. Τρώγονται τον χειμώνα μέ καρύδια ή και σκέτα.
Τά άσκάδια γίνονται άπό τά πολύ ώριμα σύκα, πού μαραίνονται και πέφτουν άπό το δέντρο, τά λεγόμενα κουνέλια. Τά άπλώνουμε στον ήλιο γιά λίγες μέρες, νά στεγνώσουν.