Αρωματικά φρούτα "Ιωβηλαίου"

Αρωματικά φρούτα Αρωματικά φρούτα
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 115 γρ. φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
  • φλουδα από 1 λεμόνι ψιλοκομμένη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 300 ml  νερό
  • 225 γρ. βανίλιες, κομμένες σε φέτες
  • 225 γρ. νεκταρίνια, κομμένα σε φέτες
  • 225 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι
  • 5 ml αραρούτι ή κορνφλάουρ
  • 75 ml κουταλιές μπράντι
  • παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, το νερό, αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τις βανίλιες, τα νεκταρίνια, τα κεράσια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά. Σουρώνουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το σιρόπι στην ίδια κατσαρόλα, χωρίς να τη σκεπάσουμε, για 2 λεπτά ή ώσπου να πήξει. Διαλύουμε το αραρούτι ή το κορνφλάουρ σε 2 κουταλιές μπράντι, το ρίχνουμε στο σιρόπι, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε ξανά τα φρούτα στην κατσαρόλα. Σε μπολάκια σερβιρίσματος βάζουμε μπάλες παγωτού και σερβίρουμε με τα ζεστά φρούτα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο μπράντι σε ένα μικρό σκεύος, το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ και το περιχύνουμε πάνω στα φρούτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε