Αρνλι γεμιστό στο φούρνο

Αρνλι γεμιστό στο φούρνο Αρνλι γεμιστό στο φούρνο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 αρνί ή κατσίκι ολόκληρο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 150 γρ. ρύζι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 γρ. λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύντε καλά το αρνί, στραγγιστέ το και μετά αλατοπιπερώστετο.Πάρτε τη συκωταριά, πλύντε τη καλά και ζεματίστε τη σε αλατόνερο που βράζει.Στραγγιστέ την και κόψτε τη σε μικρά κομματάκια.Βάλτε σε μία κατσαρόλα το λάδι, ρίξτε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια να σοταριστούν ελαφρά, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι.Αφήστε τα να βράσουν για λίγο, μετά προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί όλο το ζουμί του.Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε στη γέμιση το τυρί.Γεμίστε το αρνί στη κοιλιά με τη γέμιση, ράψτετο με κλωστή καλά και τοποθετήστε το σε ταψί, τρίβοντας το σε όλη του την επιφάνεια με λεμόνι, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.Ψήστε το σε μέτριο φούρνο (200°C) για 3 περίπου ώρες. Βγάλτε το, κόψτε το κρέας σε μερίδες και σερβίρετε μαζί με τη γέμιση. Συνοδέψτε με μαρούλι σαλάτα ή με πατάτες τηγανιτές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε