Αρνί στο φούρνο

Αρνί στο φούρνο Αρνί στο φούρνο
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνί (μπούτι)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύντε καλά το κρέας, τρυπήστε το σε μερικά σημεία με ένα μυτερό μαχαίρι και βάλτε στις τρύπες το σκόρδο, αφού το βουτήξετε μέσα σε αλατοπίπερο (εάν ο χασάπης σας έχει αφαιρέσει το κεντρικό κόκαλο, δέστε το μπούτι με σπάγκο ή βάλτε το μέσα στο ειδικό δίχτυ).Στύψτε το λεμόνι και με το χυμό του αλείψτε όλη τη επιφάνεια του κρέατος.Βάλτε του αλάτι και πιπέρι και αλείψτε το με λίγο λάδι.Βάλτε το στο ταψί και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες, περιχύνοντάςτο κάθε τόσο με το ζουμί του, μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.Βγάλτε το κρέας μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το να μισοκρυώσει και κόψτε το σε φέτες.Ρίξτε μέσα στο ταψί 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν οι διάφοροι χυμοίτου κρέατος, που έχουν ξεραθεί.Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει, ρίξτε 1-2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό, προσθέστε το περιεχόμενο του ταψιού ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι, μέχρι η σάλτσα να πήξει τελείως.Περιχύστε με τη σάλτσα τις φέτες του κρέατος καιι σερβίρετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε