Αρνί ψητό με πατάτες

Αρνί ψητό με πατάτες Αρνί ψητό με πατάτες
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • αρνάκι
  • 10 πατάτες, κομμέννες στα τέσσερα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 2 κουταλιές ψρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο στο μπλέντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε 2 κουταλιές από τη μαρινάτα αυτή για τη σάλτσα. Αφαιρούμε το επιπλέον λίπος από το αρνί και με ένα μυτερό μαχαίρι το τρυπάμε σε 12 σημεία στο πάνω μέρος. Προσθέτουμε το μείγμα στις εγκοπές και μαρινάρουμε το κρέας αρκετές ώρες σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο, γυρνώντας το αρκετές φορές. Στραγγίζουμε το κρέας, κρατώντας τη μαρινάτα. Το τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος, προσθέτουμε  νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ρίχνουμε τη μαρινάτα στις πατάτες, τις βάζουμε στο πήλινο σκεύος με το αρνί και ψήνουμε για ακόμη 25 λεπτά. Για πιο τραγανές πατάτες, αφαιρούμε το αρνί και ψήνουμε λίγο ακόμα. Στραγγίζουμε το ζουμί από το πήλινο σκεύος, το βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με τις 2 κουταλιές της μαρινάτας που είχαμε κρατήσει, προσθέτουμε αλεύρι για να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε με αυτή το αρνί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε