Αρνί ψητό με μυρωδικά και σκόρδο

Αρνί ψητό με μυρωδικά και σκόρδο Αρνί ψητό με μυρωδικά και σκόρδο
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 μεγάλο μπούτι αρνιού, 2 κιλά
  • 6 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μουστάρδα
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Πλένουμε το μπούτι, το στραγγίζουμε και ανοίγουμε με το μαχαίρι τρύπες τις οποίες γεμίζουμε με αλατοπίπερο και σκόρδο. Τοποθετούμε το μπούτι σε λαδόχαρτο, προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό  το αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα. Στην συνέχεια, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και το ψήνουμε για άλλη 1 ώρα. Αν το βάλουμε σε γάστρα δεν το τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και το ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε