6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό αρνί (μπούτι)
- 3-4 σκελίδες σκόρδου
- ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας, το τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα μυτερό μαχαίρι και βάζουμε στις τρύπες το σκόρδο, αφού το έχουμε βουτήξει μέσα σε αλατοπίπερο. Εάν ο χασάπης μας έχει αφαιρέσει το κεντρικό κόκαλο, δένουμε το μπούτι με σπάγκο ή το βάζουμε μέσα στο ειδικό δίχτυ. Αλείφουμε το κρέας με χυμό λεμονιού, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Διπλώνουμε το κρέας μέσα σε λαδόκολλα πολύ καλά, το δένουμε γύρω-γύρω με σπάγκο και το ψήνουμε στους 200°C για 2 ώρες περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρεται ζεστό με σαλάτα ή κάποια γαρνιτούρα.