0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό αρνί (στήθος) σε μερίδες
- 1,5 κιλό κολοκυθάκια μικρά σε στρόγγυλα κομμάτια
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια νερό
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια, το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε μετά τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά. Βάζουμε τα κολοκυθάκια στο κρέας και βράζουμε μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Χτυπάμε τα αυγά με 2 κουτ. νερό, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και λίγη σάλτσα από το φαγητό. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο, ανακινούμε καλά την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.