Αρνί με δαμάσκηνα

Αρνί με δαμάσκηνα Αρνί με δαμάσκηνα
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 1 κιλό δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια)
  • 4 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι καυτό νερό
  • 1 χούφτα αμύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γαρίφαλο
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα, τουλάχιστον 4 ώρες, σε ζεστό νερό για να φουσκώσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας σε 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα και το σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το νερό, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το κρέας σε ταψί, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο που απέμεινε και το ψήνουμε. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με λίγο βούτυρο και γαρνίρουμε το κρέας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε