0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό αρνί σε μερίδες
- 2 κιλά αντίδια
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια, το χυμό
- λίγο νερό
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αντίδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε στα δύο. Τα βράζυμε σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το κρέας θα αφήσει λίγο νερό και με αυτό θα βράσει το κρεμμύδι. Όταν τελειώσει το υγρό του κρέατος, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο. Προσθέτουμε τα αντίδια και βράζουμε μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά λίγη σάλτσα από το φαγητό. Περιχύνουμε το φαγητό, ανακινούμε καλά την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και σερβίρουμε.