Αρνί καπαμάς

Αρνί καπαμάς Αρνί καπαμάς
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό αρνί (μπούτι)
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 2-3 γαρίφαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε μερίδες, πλύντε το και στραγγιστέ το καλά και αλατοπιπερώστε το.Βάλτε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει, χαμηλώστε τη φωτιά, αλευρώστε το κρέας και τηγανιστέ το ελαφρά μέσα στο βούτυρο.Βάλτε το κρέας σε καθαρή κατσαρόλα. Στο βούτυρο που έχετε στο τηγάνι, ρίξτε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το κρασί και αφήστε τα να πάρουν μερικές βράσεις.Ρίξτε τη σάλτσα αυτή στο κρέας, προσθέστε την κανέλα, τα γαρίφαλα και βάλτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά με λίγο ζεστό νερό να βράσει, μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Συνοδεύεται με μακαρονάδα και τριμμένο τυρί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε