Αρνί γεμιστό

Αρνί γεμιστό Αρνί γεμιστό
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • Το κουφάρι (θώρακα) του ζώου
  • 3 φλυτζάνια περίπου ρύζι
  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι άσπρο αρετσίνωτο κρασί
  • 3-4 ντομάτες στον τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • 3-4 γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • κουκουνάρια
  • σταφίδες άκουνες, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουφάρι, το τρίβουμε με λεμόνι, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγη κανέλα. Μετά το ράβουμε και αφήνουμε ενα μέρος ανοιχτό, για να μπορούμε να το γεμίσουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά την συκωταριά, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τη βάζουμε στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά να πιει το νερό της. Την κόβουμε σε χοντρό κιμά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τον κιμά με το κρρεμμύδι. Όταν μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το βούτυρο και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, τα γαρύφαλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες ή ανάλογη σάλτσα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να πιουν το νερό τους, προσέχοντας να μη παραψηθεί το ρύζι. Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, γεμίζουμε το κουφάρι, αφήνοντας χώρο, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Μετά αποτελειώνουμε το ράψιμο. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί με πατάτες γύρω-γύρω. Από πάνω στίβουμε ένα-δυό λεμόνια και προσθέτουμε λίγο λάδι ή βούτυρο ή μισό-μισό και νερό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3-4 ώρες περίπου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε