Αρνί γεμιστό στον φούρνο

Αρνί γεμιστό στον φούρνο Αρνί γεμιστό στον φούρνο
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καβησός

Συστατικά

  • 6 κιλά αρνί
  • 1 συκωταριά
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι πλυμένο, απλό
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • μπαχάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το αρνάκι, το σκουπίζουμε να φύγουν όλα τα υγρά και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεματάμε τη συκωταριά και την κόβουμε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Ρίχνουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το μπαχάρι,  το ρύζι,  και το νερό. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε την κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση, τη ράβουμε, αλατοπιπερώνουμε το αρνί και το σκεπάζουμε με τη σκέπη. Πλάθουμε ένα φύλλο πίτας χοντρό και σκεπάζουμε το ταψί. Ψήνουμε για 5 ώρες  στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε