Αρνί γεμιστό με φέτα και μαντζουράνα τυλιγμένο σε αμπελλόφυλλα

Αρνί γεμιστό με φέτα και μαντζουράνα τυλιγμένο σε αμπελλόφυλλα Αρνί γεμιστό με φέτα και μαντζουράνα τυλιγμένο σε αμπελλόφυλλα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό αρνί καρέ χωρίς κόκκαλο (1 -2 κομμάτια)
  • 350 γρ. αμπελόφυλλα
  • 300 γρ. φέτα
  • μαντζουράνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το λίπος από το αρνί και το ανοίγουμε κατά μήκος από άκρη σε άκρη, ώστε να παραμείνει ένα ενιαίο κομμάτι. Απλώνουμε το σκόρδο στην επιφάνεια του αρνιού, ανακατεύουμε τη μαντζουράνα με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε τη φέτα στο κέντρο και κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό. Βράζουμε τα αμπελόφυλλα και τα απλώνουμε σε βρεγμένη λαδόκολλα. Τοποθετούμε το κομμάτι του κρέατος, το τυλίγουμε μαζί με την λαδόκολλα ώστε τα αμπελόφυλλα να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του κρέατος και δένουμε τις άκρες της λαδόκολλας. Το τοποθετούμε σε ταψί μαζί με το κρασί, λίγο νερό και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180?C για περίπου μία ώρα. Για τη σάλτσα, σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνέχεια, το αφήνουμε για λίγο να ψηθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό από το ταψί αφού τον έχουμε στραγγίσει και αν χρειαστεί λίγο νερό και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει. Βγάζουμε το κρέας προσεκτικά από την λαδόκολλα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε περιχύνοντας με την σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε