Αρνί φρικασέ

Αρνί φρικασέ Αρνί φρικασέ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνί (μπούτι)
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 1-2 καρότα μεγάλα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2-3 κλωνάρια άνηθος
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε μερίδες, πλύντε το καλά και αφήστε το να στραγγίσει πολύ καλά.Βάλτε το κρέας σε μία κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση στραγγιστέ το κρέας, πετάξτε αυτό το νερό και ξαναβάλτε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το κρέας.Καθαρίστε τα καρότα, το σέλινο και τον άνηθο, πλύντε τα όλα, κόψτε τα σε κομμάτια και ρίξτε τα στο κρέας.Προσθέστε ακόμα 3 φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.Μόλις βράσει το κρέας, υπολογίστε να έχει μείνει 3 φλιτζάνια ζουμί και κατεβάστε το από τη φωτιά.Στύψτε τα λεμόνια.Βάλτε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέστε το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί τελείως, και μετά προσθέστε το ζεστό ζουμί από το φαγητό. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά την κατσαρόλα.  Χτυπήστε σε ένα βαθύ πιάτο τους κρόκους καλά με 1 κουταλιά νερό, ρίξτε το χυμό των λεμονιών και μετά προσθέστε αυτό το μίγμα στη σάλτσα, ανακατεύοντας συνέχεια. 10. Περιχύστε με τη σάλτσα το κρέας, ανακινήστε την κατσαρόλα καλά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε