Αρνί φρικασέ με μαρούλια

Αρνί φρικασέ με μαρούλια Αρνί φρικασέ με μαρούλια
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνί (πλάτη)
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 μαρούλια
  • 2-3 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. λάδι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε μερίδες, αλατοπιπερώστε το και βάλτε το στην κατσαρόλα με το λάδι.Καθαρίστε και πλύντε τα κρεμμυδάκια και κόψτε σε κομμάτια.Ρίξτε τα όλα στο κρέας, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό ζεστό και λίγο αλάτι και αφήστε τα να βράσουν.Καθαρίστε τα μαρούλια, πλύντε τα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.Μόλις το κρέας αρχίσει να πίνει το νερό του και αρχίζει να τσιγαρίζεται, ρίξτε στην κατσαρόλα τα μαρούλια, τον άνηθο, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό (το νερό μην το ρίξετε από την αρχή, γιατί τα μαρούλια αφήνουν αρκετό νερό).Χτυπήστε τους κρόκους με 2 κουταλιές νερό, προσθέστε όσο χυμό λεμονιού θέλετε, μετά ζουμί από το φαγητό.Περιχύστε με το αυγολέμονο το φαγητό, ανακινήστε καλά την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά να ανακατευτεί και να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε