Αρνάκι ελμπασάν στον νταβά

Αρνάκι ελμπασάν στον νταβά Αρνάκι ελμπασάν στον νταβά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι (περίπου 21/2 κιλά, άπαχο και κομμένο σε μερίδες)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 5 αυγά
  • 1 κουτ. σούπ. αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπ. νισεστέ
  • 3 ποτ. νερού γιαούρτι σακούλας
  • 2 κουτ. σούπ. φρέσκο βούτυρο (προαιρετικά)
  • 2 ποτήρια καυτό νερό
  • 1 κουτ. γλυκ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με κρεμμύδι, νερό και βράζουμε ώσπου να μαλακώσει, ξαφρίζοντάς το στην αρχή. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ, και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας γιαουρτιού σε ορθογώνιο πιρέξ ή σε αντικολλητικό ταψί, βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δυόσμο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ώστε να κάνει κρούστα και να ροδίσει. Μπορούμε, αν επιθυμούμε, να περιχύσουμε το φαγητό με καυτό βούτυρο πασπαλισμένο με πάπρικα και στη συνέχεια να σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε