Αρμυρήθρες σκορδαλιά

0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κύθηρα

Συστατικά

Εκτέλεση

Οι αρμυρήθρες είναι θάμνοι που φυτρώνουν στην ακροθαλασσιά. Δεν έχουν τα συνηθισμένα κλαδιά με φύλλα· είναι διαρκώς διακλαδούμενοι μικροί κορμοί. Η εμφάνισή τους από κοντά θυμίζει κακτοειδές, η δε γεύση τους είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τη γεύση του άγριου σπαραγγιού. Πάρτε το θάρρος να τις κόψετε αυτοπροσώπως, όπου τις δείτε, σας το συνιστώ ενθέρμως. Κόψτε τις τρυφερές κορυφούλες που σπάζουν μ' έναν ήχο τραγανό και η διατομή τους είναι χλωρό πράσινο.

Τις πλένετε όπως όλα τα χόρτα και τις βράζετε για λίγο  μην τις παραβράσετε. Η ώρα του βρασίματος εξαρτάται από την ποσότητα και το πάχος των χόρτων· πάντως μην ανησυχείτε, θα καταλάβετε ότι έβρασαν αν δοκιμάσετε. Δεν χρειάζονται αλάτι.

Αδειάζετε τις αρμυρήθρες σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και τις βάζετε σε πιατάκι, τις ραντίζετε με λίγο αρωματικό ξίδι (το καλύτερο είναι το τριανταφυλλόξιδο) και λαδάκι καλό.

Στο πιατάκι, δίπλα στις αρμυρήθρες, βάζετε λίγη σκορδαλιά.

Πιείτε ουζάκι ή λαμπικαρισμένο τσίπουρο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε