Αρακάς και πατάτες με κάρυ

Αρακάς και πατάτες με κάρυ Αρακάς και πατάτες με κάρυ
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 750 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
  • 2 κουταλάκια καφέ σπόρους μουστάρδας
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
  • 2 κουταλάκια ξυσμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2/3 φλιτζάνι φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

Κόφτε τις πατάτες μεγάλους κύβους. Ζεστάνετε τους σπόρους μουστάρδας σε μεγάλο, στεγνό τηγάνι ώσπου να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέστε και κρεμμύδια, σκόρδο και τζίντζερ και ψήστε τα, ανακατεύοντας, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέστε κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, τσίλι σκόνη, κύμινο, γκαράμ μασάλα και τις πατάτες. Ανακατέψτε να καλυφθούν οι πατάτες. Προσθέστε νερό και σιγοβράστε τις πατάτες, σκεπασμένες, 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέστε τον αρακά κι ανακατέψτε. Σιγοβράστε τα, σκεπασμένα, 10 λεπτά ώσπου να ψηθούν οι πατάτες και να απορροφηθεί το υγρό. Προσθέστε δυόσμο και σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε