Ανοιξιάτικο αρνί καπαμάς (φρικασέ)

Ανοιξιάτικο αρνί καπαμάς (φρικασέ) Ανοιξιάτικο αρνί καπαμάς (φρικασέ)
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό σπάλα αρνιού κομμένη σε μερίδες
  • 3 μαρούλια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 δέματα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπ. αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μαρούλια και τα αφήνουμε να στραγγίζουν. Σοτάρου-με τα κρεμμύδια με το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρέας. Όταν ροδίσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί και να μαλακώσει. Τότε προσθέτουμε τα μαρούλια, κομμένα στα τρία, τον ψιλοκομμένο άνηθο και ψήνουμε το φαγητό.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτουμε το αλεύρι και μερικές κουταλιές από το ζωμό του φαγητού, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά τη σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο. Κουνάμε τη χύτρα και την αφήνουμε 2-3 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, για να πήξει η σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε