Αμυγδαλωτό

Αμυγδαλωτό Αμυγδαλωτό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό αμύγδαλα αποφλοιωμένα   
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά την άχνη. Μόλις η μαρέγκα δέσει, την αδειάζουμε στο τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε το μισό από το ανθόνερο στο μείγμα και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο ανθόνερο, ανακατεύουμε και πλάθουμε αμυγδαλωτά σε μακρόστενο σχήμα. Αν η ζύμη κολλάει, βρέχουμε τα χέρια μας με ανθόνερο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°-220° C μέχρι να ροδίσουν, για 10-15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα υγραίνουμε ελαφρά με το χέρι μας, βρεγμένο με ανθόνερο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε