Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά Αμυγδαλωτά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 360 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα
  • 560 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 2 βανίλιες
  • αμύγδαλα ολόκληρα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα και σχηματίζουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ριγωτό κορνέ και τα σχηματίζουμε στρογγυλά αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Τοποθετούμε από πάνω ένα ολόκληρο αμύγδαλο άσπρο ή κεράσι γλασέ και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Τα ξεκολλάμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε