Αμυγδαλωτά νηστίσιμα

Αμυγδαλωτά νηστίσιμα Αμυγδαλωτά νηστίσιμα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας ανθόνερο

Εκτέλεση

Βράστε τη ζάχαρη με νερό και 10 λεπτά περίπου, να δέσει σε κανονικό σιρόπι.Ασπρίστε τα αμύγδαλα (δηλ. αφαιρέστε τη φλούδα τους, βάζοντάς τα για λίγη ώρα σε βραστό νερό) και στεγνώστε τα πολύ καλά (μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για λίγο). Τρίψτε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το σιρόπι (κρύο).Ζυμώστε πολύ καλά. Ρίξτε και το ανθόνερο, εξακολουθήστε το ζύμωμα για αρκετή ώρα.Πάρτε λίγη λίγη ζύμη και πλάστε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού ή σε οποιοδήποτε σχήμα σας αρέσει.Τυλίξτε τα σε μπόλικη άχνη ζάχαρη και καρφώστε ένα γαρίφαλο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε