Αμυγδαλωτά με μέλι

Αμυγδαλωτά με μέλι Αμυγδαλωτά με μέλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό αμύγδαλα άσπρα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά μέλι γεμάτη
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 1 πιατάκι του καφέ σιμιγδάλί ψιλό
  • 1/2 ποτήρι ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αλέθουμε καλά τα ασπρισμένα αμύγδαλα. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό του λεμονιού, το σιμιγδάλι, το ανθόνερο και τέλος τα αμύγδαλα για να σφίξει η ζύμη. Την ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχετα πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε σχήμα αχλαδιού και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε