0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό αμύγδαλα άσπρα
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 κουταλιά μέλι γεμάτη
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- 1 πιατάκι του καφέ σιμιγδάλί ψιλό
- 1/2 ποτήρι ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Αλέθουμε καλά τα ασπρισμένα αμύγδαλα. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό του λεμονιού, το σιμιγδάλι, το ανθόνερο και τέλος τα αμύγδαλα για να σφίξει η ζύμη. Την ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχετα πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε σχήμα αχλαδιού και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.