Αμυγδαλώπαστα

Αμυγδαλώπαστα Αμυγδαλώπαστα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 10 αυγά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 χαρτάκια βανίλια
  • 240 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
  • 6 - 7 φρυγανιές μεγάλες κοπανισμένες
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Δουλεύουμε τους κρόκους με τα 400 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να κάνει φουσκάλες. Έχουμε χτυπήσει τ' ασπράδια μαρέγγα και ρίχνουμε λίγη μαρέγγα, λίγη φρυγανιά, λίγα αμύγδαλα και πάλι τα ίδια, στο τέλος ρίχνουμε τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ. Λαδώνουμε ένα ταψί αδειάζουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Το σιροπιάζουμε με σιρόπι που θα φτιάξουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και 1 1/2 ποτήρι νερό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε